Restaurante,baruri,cluburi in Bucuresti si Romania.Cazare pensiuni,vile ,hoteluri. Sali Fitness & sporturi. Agenda evenimente,articole,galerii foto si filme. Informatii utile, harti si telefoane

Restrange info

Sugestii de timp liber :restaurante, baruri si cluburi din Bucuresti si Romania.Cazare la pensiuni,vile,hoteluri.Sali Fitness & sporturi.Galerii foto si filme

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Adauga locatie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie agentie turism
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Casa Huber
Bucuresti
Club Revenge
Bucuresti
Pensiunea Gyopar
Izvorul Muresului
Vila Maria
Sambata de sus
Bamboo Fitness
Bucuresti
Garlic Pub
Bucuresti
Pirahna Club
Bucuresti
The Buddhist
Bucuresti

Tip sejur:Categorii
Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 961
Ultimul utilizator inscris: raduterbea
Promo FunromtourInformatii utile
Recomandari

index / localitate / Invitatie la Borsec

Invitatie la Borsec

Ne-am deplasat pana in locul in care apa minerala iese din adancurile pamantului. Este vorba de Borsec, localitatea al carei nume il cunoastem de pe sticlele de apa minerala ce-I poarta numele.
Borsecul este amplasat inspre nordul tarii, in zona unde judetele Harghita si Neamt isi au granita comuna. Ca in marea majoritate a destinatiilor turistice din Romania, mai este mult de lucru si multe investitii de facut, dar Borsecul in sine ca si localizare este un adevarat paradis.
Borsecul si-a dobandit faima pentru apele minerale dar si pentru asa zisele “cure” - datorate microclimatului, aerului foarte ozonat si apelor tamaduitoare dar si a tratamentelor fizioterepeutice.
Etimologia cuvantului vine din cuvantul unguresc “borvizszék” insemand “apa pentru vin”. Borsecul este cunoscut de mai bine de 200 de ani – intre 1769 si 1773 fiind atestate primele gospodarii. Pe timpuri apa era imbuteliata in ulcioare de lut, si trimisa pe cai de munte in Transilvania ,Moldova, Tara Romaneasca si Ungaria. In 1803 un cetatean vienez Valentin Gunther urmeaza un astfel de tratament si se vindeca de o boala incurabila. De aici pana un contract de arendare este doar un singur pas. Si astfel in 1805 fabrica de imbuteliat apa minerala este pusa pe picioare. Pentru pastrarea cotei de CO2 , apa se imbutelia doar in zilele insorite sau noaptea pe luna plina. De atunci si pana in prezent la Borsec s-a imbuteliat apa minerala, marca fiind premitata de Imparatul Franz Josef drept – “Regina Apelor Minerale”.
 
Ce putem face in Borsec
 
Dar, pe langa ape minerale, Borsecul ne asteapta si cu o multime de alte lucruri cel putin la fel de senzationale.
Printre acestea trecem in revista:
-Drumetii in zona : : muntele Faget ( aprox 1200) – cu posibilitate degustarii de produse traditionale;
-Excursii la Grota Ursilor, Poiana Zanelor, Pestera de Gheata, Mofeta:
-Excursii in Durau pentru vizitarea cascadei Duruitoarea si a masivului Ceahlau
-Spre Orasul Balan – aprox 100 km, lacul de acumularea + Baraj Mesteacanul, punct de plecare spre Piatra Singuratica (Masivul Hasmas):
-Festivaluri cu diverse naturi tematice s-au desfasurat si se desfasoara in Borsec: festivalul cainilor Husky ( in fiecare an in februarie), festivalul The Raven ( parapanta), zilele Borsecului :
-locul in sine pote fi placa turnanta pentru circuite mai indeparte ca de ex: manastirile din nordul Moldovei, Cheile Bicazului, Lacul Rosu , Lacul Bicaz
-Drumetii la izvoarele cu apa minerala, carierele de travertin, Scaunul Rotund
 
Unde stam si ce mancam
 
Pentru cei care ajung in Borsec avem ca si recomandari doua locatii probate si pe care le recomandam din inima. Ambele au atuuri diferite, si se vor mula perfect dupa bugetul fiecaruia.Pentru a vedea mai bine despre ce este vorba va invitam sa accesati urmatoarele linkuri :
 
Vis a vis de gastronomie, daca ajungeti in Borsec, musai sa incercati preparate traditionale, pe care le veti gasi la cele doua locatii enumerate sus. Printre multe ispite, va recomandam : gulas, ciroba de tarhon cu cartofi ( le gasiti la Pensiunea Muscata), meniuri cu specific vanatoresc, ciorba de salata a la rikki, bucte cu urda , clatite cu urda si marar, ( le gasiti la Villa Riki).
 
Multumim Villa Rikki si Pensiunea Muscata pentru fotografii.Galerie foto Galerie foto
Promo Funromtour