Restaurante,baruri,cluburi in Bucuresti si Romania.Cazare pensiuni,vile ,hoteluri. Sali Fitness & sporturi. Agenda evenimente,articole,galerii foto si filme. Informatii utile, harti si telefoane

Restrange info

Sugestii de timp liber :restaurante, baruri si cluburi din Bucuresti si Romania.Cazare la pensiuni,vile,hoteluri.Sali Fitness & sporturi.Galerii foto si filme

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Adauga locatie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie agentie turism
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Pensiunea Gyopar
Izvorul Muresului
Club Opium Stage
Bucuresti
Exclusive Fitness
Bucuresti

Tip sejur:Categorii
Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 921
Ultimul utilizator inscris: gashpare84
Promo Funromtour


Informatii utile
Recomandari

index / zona / Manastirea Horezu

Manastirea HorezuEste cel mai important complex monahal din Valahia (Muntenia), fiind ridicat dupa tipicul marilor manastiri de pe muntele Athos, organizat în jurul catoliconului izolat de propria-i incinta, lânga care se afla un rând de schituri.

 
O piesa remarcabila este cadrul portii de la intrarea în pronaos, sculptat în piatra, împodobit cu motive vegetale, model care avea sa fie îndelung folosit mai târziu, în arta decorativa a secolului al XVIII-lea.

 
Pictura interioara (a pronaosului) dezvaluie un extraordinar registru inferior dedicat în întregime imaginilor votive: Constantin Brâncoveanu cu sotia si cei unsprezece copii si domnitorii valahi din vremurile mai vechi, Basarabii si Cantacuzinii. Peretele dinspre rasarit al pronaosului exterior este în întregime decorat cu o magnifica fresca a „Judecatii de Apoi”.

Iconostasul din lemn sculptat reprezinta o piesa extrem de valoroasa datorita faptului ca s-au pastrat icoanele originale.

 
Vizitatorul din
tara sau de peste hotare afla la Hurezi galeria unica a unor straluciti oameni cu larg orizont politic si carturari de la Serban Voievod si Constantin Cantacuzino Stolnicul, pana la Constantin Brancoveanu si invatatii lui fii, opriti in manifestarea lor creatoare de tragica moarte din 1714.

 
Frumusetii arhitecturii si picturii se adauga dovezile unui puternic centru de cultura, care a adapostit un scriptoriu celebru, producator de iscusite traduceri, superbe manuscrise si o bogata biblioteca umanista, unica in Europa de sud-est la inceputul secolului al XVIII-lea.
Promo Funromtour