brasov

Restrange info

brasov

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Adauga locatie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie agentie turism
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Categorii
Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 961
Ultimul utilizator inscris: raduterbea
Promo FunromtourInformatii utile
Recomandari
index / Brasov

Harta zonei

Brasov


 


Asezare / Clima
 
Brasov (germana: Kronstadt, maghiara: Brassó) este resedinta si cel mai mare oras al judetului Brasov, Transilvania, România. Are o populatie de 283.901 locuitori.
 
Temperatura medie multianuala a aerului este de 7,6 C, temperatura maxima absoluta fiind de 37 C in luna august. Numarul mediu al zilelor de vara este de aproximativ 50 pe an. Numarul mediu al zilelor de iarna este de aproximativ 50 pe an.
 
 
Orasul este împartit în doua componente distincte : zona de influenta baroca care serpuieste la poalele Tampei si a masivului Postavaru si zona întinsa de blocuri si fabrici. Principala atractie o reprezinta orasul vechi - cartierul Schei, înca plin de farmec, unde veti gasi o multime de case si obiecte vechi, în special pe filon religios.
Prin factorii de relief si de mediu, prin diversitatea si frumusetea peisajului, prin dezvoltarea industriala si culturala, Brasovul poate prezenta turistilor o multitudine de oferte. 

 

Statiunile turistice din zona Brasovului sunt apreciate pe plan intern si international, prin posibilitatile pe care le ofera pentru practicarea sporturilor de iarna sau vara.

Reteaua hoteliera de vile si cabane, de restaurante, discoteci, cafenele, baruri, piscine si alte utilitati fac ca aceste statiuni sa fie cautate în toate anotimpurile.

Orasul poate fi si un punct de pornire pentru vizitarea unor obiective turistice sau culturale din localitati situate la mica distanta, cu potential natural si recreativ.

Brasovul dispune de un potential remarcabil de dezvoltare turistica, datorita elementelor de atractivitate cu care este înzestrat: topografie diversificata, peisaj pitoresc, traditii locale puternice si un patrimoniu cultural original, capacitate de cazare seminificativa si diversificarea ofertei turistice.


Atractii turistice

Zona prezinta multiple valente pentru practicarea unui turism variat si complex:
  • turismul montan, favorizat de existenta zonei montane, cu relieful sau deosebit de interesant, propice pentru practicarea drumetiei, a sporturilor de iarna, alpinismului, speoturismului;
  • turismul cultural-istoric, bazat pe reteaua de muzee, case memoriale, castelul Bran, biserici fortificate, cetati taranesti si urme de cetati dacice, care pun la dispozitia vizitatorului un adevarat tezaur cultural si spiritual al comunitatii zonei; turismul la sfârsit de saptamâna, practicabil în zonele montane si subcarpatice;
  • turismul de sejur, pentru odihna si recreere (statiunile Poiana Brasov, Predeal);
  • turismul religios, sustinut de existenta bisericilor declarate monumente istorice;
  • turismul balnear.
Tâmpa reprezinta nu numai un punct de atractie pentru turisti, ci si un "laborator" pentru oamenii de stiinta. Printre raritatile floristice ce cresc pe Tâmpa importante sunt: crucea Voinicului, obsiga bârsana. Pe versantul sudic, uscat si însorit, se dezvolta petice de stepa unde cresc colilia, iacintul salbatic originar din stepele rasaritene si multe specii calcifile.
 
GALERIA FOTO
  CAZAREArhitectura si cultura
 
Cladiri si monumente 
Cetatea Brasovului
Poarta Schei
Turnul Negru Turnul Alb
Bastionul Graft
Casa Hirscher
 

Muzee
 Muzeul de Istorie Brasov
 Muzeul de Arta Brasov
 Muzeul de Etnografie
 
Biserici
 Biserica Sfantului Bartolomeu
 Biserica Sfantului Nicolae
 Biserica Sfanta Paraschiva- (Groaveri)
 
Parcul Titulescu
Parcul Trandafirilor
 
Gradina zoologica
 
In jurul Brasovului
 Biserica cetate Prejmer
 
 


Sport & fun
 
Pentru prima data în tara noastra schiul, turismul si alpinismul au fost practicate în muntii din preajma Brasovului. Amatorii sporturilor extreme - alpinism, parapanta, deltaplanorism si biking, cat si amatorii de vânatoare, pescuit, dispun de conditii dintre cele mai favorabile.
 
  
· Festivalul International al muzicii pop - Cerbul de Aur - anual
· Festivalul de Jazz si Blues - anual
· Festivalul Muzicii de Camera - anual
· Festivalul Teatrului contemporan - anual
· Concertele de Orga la Biserica Neagra - saptamanal
· Concertele Filarmonicii "Gheorghe Dima" - saptamanal
· Celebrarea Sfântului Gheorghe
· Festivalul Taranesc Nedeia Muntilor - anual
· Festivalul National al Berii - anual
· Sarbatoarea Junilor – anual


 

Promo Funromtour
Starea Vremii
oferit de Acasa.ro
Pensiuni
 
 
Restaurante
 
 
 
 
 
 
 
Brasov