Restaurante,baruri,cluburi in Bucuresti si Romania.Cazare pensiuni,vile ,hoteluri. Sali Fitness & sporturi. Agenda evenimente,articole,galerii foto si filme. Informatii utile, harti si telefoane

Restrange info

Sugestii de timp liber :restaurante, baruri si cluburi din Bucuresti si Romania.Cazare la pensiuni,vile,hoteluri.Sali Fitness & sporturi.Galerii foto si filme

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Adauga locatie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie agentie turism
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Categorii
Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 961
Ultimul utilizator inscris: raduterbea
Promo FunromtourInformatii utile
Recomandari
index / Deva

Harta zonei

DevaAsezare /Cai de acces /Clima

DEVA este un oras situat pe malul stang al cursului mijlociu al raului Mures (mentionat de Herodot in anul 484 i.e.n ca raul Maris), intre Carpatii Occidentali (Muntii Apuseni) si Muntii Poiana Ruscai la o inaltime de 187 m. fata de nivelul marii.
Populatie : 70.000 locuitori
Asezat la o altitudine relativ scazuta, intr-o mica depresiune, beneficiaza de cea mai temperata clima din intreg Ardealul, fiind ferit de curenti, fapt ce recomanda orasul Deva ca un autentic centru turistic, odihnitor si reconfortant.
 
 
DEVA este dominata de Dealul Cetatii (371 m), de origine vulcanica, avand forma unui trunchi de con si care ofera o priveliste minunata asupra Vaii Muresului. Dealul Cetatii este rezervatie naturala datorita speciilor rare ale florei si existentei viperei cu corn (Vipera Ammodytes). Pe varful dealului sunt ruinele cetatii (Cetatea Devei) construita in secolul XIII in timpul invaziilor mongole. Dezvoltarea orasului din secolele care au urmat este o consecinta a protectiei oferite de fortareata. Ca centru militar si administrativ a jucat un rol important in istoria Transilvaniei.
 
Pentru a pune in valoare potentialul turistic al zonei si pentru a facilita accesul catre Cetatea Devei, in anul 2003 au inceput lucrarile pentru constuirea unei telecabine pe Dealul Cetatii.

Telecabina este singurul ascensor inclinat din Romania, iar din punct de vedere al lungimii traseului – 278 metri si a diferentei de nivel – 158 metri este primul din Europa.
Instalatia asigura legatura mecanica de la statia de plecare, situata la cota 180 metri pana la platforma intermediara a Cetatii Deva situata la cota 342,65 metri, respectiv o diferenta de nivel de circa 160 metri.
 
 GALERIA FOTO


Obiective turistice   
 
Castelul Bethlen (adaposteste Muzeul Judetean Hunedoara-Deva)
Parcul Cetatii
 
Promo Funromtour
Starea Vremii

oferit de Acasa.ro