Restaurante,baruri,cluburi in Bucuresti si Romania.Cazare pensiuni,vile ,hoteluri. Sali Fitness & sporturi. Agenda evenimente,articole,galerii foto si filme. Informatii utile, harti si telefoane

Restrange info

Sugestii de timp liber :restaurante, baruri si cluburi din Bucuresti si Romania.Cazare la pensiuni,vile,hoteluri.Sali Fitness & sporturi.Galerii foto si filme

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Adauga locatie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie agentie turism
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Categorii
Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 961
Ultimul utilizator inscris: raduterbea
Promo FunromtourInformatii utile
Recomandari
index / Sibiu

Harta zonei

SibiuAsezare / Clima
 
Sibiul este situat in partea sudica a Transilvaniei (vezi harta) pe raul Cibin si se situeaza la 45°47' latitudine nordica (in linie cu Lyon) si 24°05' longitudine estica (aproximativ in linie cu Atena)
Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus.
Populatia :170.000 locuitori
Clima temperat continentala cu temperatura medie anuala de 9* C
 
Orasul Sibiu este considerat pe buna dreptate ca fiind unul dintre cele mai frumoase si bine conservate orase istorice din Romania si Europa, cu un patrimoniu arhitectural care se intinde pe 80 de hectare. Cetatea medievala a Sibiului, ramasa intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist, pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse.
Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de incomensurabila valoare culturala cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica.
 
 
Asezat in centrul tarii, acolo unde se intâlnesc dintotdeauna drumurile ce au legat teritoriile istorice românesti, Sibiul a fost si ramâne o punte de legatura si de circulatie a valorilor materiale si spirituale, leagan de straveche cultura si civilizatie, zona de simbioza intre cultura româneasca si cea a nationalitatilor conlocuitoare.
 
 

Zona verde a Sibiului impresioneaza atat prin numarul mare de parcuri cat si prin amenajarea deosebita a acestora.

Parcul Astra gazduieste 8 busturi ale celor mai importante personalitati romanesti grupate in jurul asociatiei cu acelasi nume: Gheorghe Baritiu, Badea Cartan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorghe Lazar, Andrei Muresianu, Andrei Saguna si Ioan Slavici. Bustul lui Baritiu situat exact in fata intrarii in edificiu, a fost realizat de Oskar Späthe in 1912. Bustul lui Goga a fost realizat de Ada Geo Medrea, sotia sculptorului Corneliu Medrea.

GALERIA FOTO
  CAZARE 

HOTEL 11EURO
 

 
Obiective turistice
 
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerus”
Muzeul Civilizatiei Transilvane “Astra”
Piata Mare
Turnul Sfatului
Catedrala Ortodoxa
Biserica Catolica


Pasajul Scarilor ( sec. XIII - locul cel mai pitoresc si caracteristic Sibiului vechi )
Podul Minciunilor
Parcul Astra
Parcul sub Arini
Parcul Tineretului

Promo Funromtour
Starea Vremii
oferit de Acasa.ro