Restaurant pescaresc - catering Piata Victoriei - Restaurant La casa Iorga

Restrange info

Restaurant pescaresc - catering Piata Victoriei - Restaurant La casa Iorga

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Inscrie-te ca furnizor
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie-te ca agentie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Categorii




















Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 959
Ultimul utilizator inscris: ungureanu
Promo Funromtour



Informatii utile
Recomandari
index / fun / Restaurante_Bucuresti / Restaurant La Casa Iorga

Restaurant La Casa Iorga

 


Restaurant desfiintat


Zona: Piata Victoriei
Specific bucatarie : international + pescaresc
Ambient: artistic, intim, retro
Capacitate: 150 locuri( 70 in salon si 70 pe terasa)
Optiuni : carti credit(doar visa), plasma(doar la meciuri)
Orar: 09.00 – 24.00

Catering: numai pentru firme in toate zonele Bucurestiului.

 

Organizare evenimente:
Nunti, botezuri,mese festive, petreceri private, de firma, onomastici pana la 80 ( 40+40) de locuri.
Optiuni:
- multe meniuri din care poti alege
- meniul este discutabil
- fotograf daca este nevoie la fel muzica si DJ-ul
- expozitie de tablouri cu vanzare
- firma pentru amenajarea salonului la cerere  



Pasim cu grija si curiozitate in incaperile vilei din str.Buzesti nr.36, care din aprilie 2009 gazduieste Restaurantul Casa Iorga. Placuta de la intrare ne dezvaluie timid ca in aceasta casa a fiintat redactia revistei “Semanatorul”, marele Nicolae Iorga locuiind aici intre anii 1903 – 1908. 
   La peste un secol casa renaste intr-un mod nebanuit si interesant sub forma unui rafinat restaurant care poarta numele scriitorului, istoricului si criticului de arta. Ca urme ale inceputului de secol 20 a ramas un imens sifonier pe care e imposibil sa nu il vedeti la intrare. O expozitie de tablouri da un plus peretilor casei. Luna de luna tineri pictori isi expun lucrarile ce pot fi achizitionate pe loc.

Decorul clasic de o simplitate studiata, in tonuri calde facand casa buna cu muzica clasica si jazz. Se asculta Miles Davis, Louis Armstrong , Marceo Parker, step, dub. Designul cu tusa aristocratica este readus in contemporaneitate cu ajutorul plasmelor, care din fericire sunt incluse doar cu ocazia meciurilor. Vara vizitatorii migreaza pe terasa retrasa dupa gardul de fier forjat.Am facut un tur pentru a admira inclusiv expozitia de pictura, dupa care ne-am pus repejor pe studiul asiduu al meniului. 

Pret-a-manger? Meniul Casa Iorga este cu precadere pescaresc. O combinatie intre peste, sosuri orientale si preparate de pe mai multe meridiane. Cei de-ai casei ne-au descifrat toate necunoscutele din meniu, dezvaluindu-ne atuurile locului.
Pestele, care aici e gatit cu mult dichis, este de provenienta oceanica, specialitatile din meniu fiind raritati pe piata. Pestele este adus in special din Grecia.  Barbunul (pestele Sultan Ibrahim) vine in bucataria Casei Iorga din Dubai.
Condimentele sunt cele care dau gustul desavarsit fiecarei mese. De aceea La Casa Iorga sunt folosite peste 70 de condimente orientale din care se prepara niste sosuri innebunitor de savuroase.
 
Ne-am recompensat cu bunatati precum un peste dorada umplut (cu gust fin si carne puternic aromata), un lup de mare, asortat si inmiresmat cu patrunjel, ceapa, usturoi, chimen, sos de soia, sos de rodii si bineinteles ulei de masline. Crevetii la gratar, cu unt, usturoi, sos de rodii, patrunjel, pasta iute sau dulce sunt buni-buni-buni, ca si calamarul care poate fi umplut la alegere cu branza de burduf / telemea / feta sau cu orez si legume mexicane.





Nu am putut sa nu gustam din “somon file cu sos de spanac si smantana” si un menier fript pe gratar si servit cu capere, lamaie, unt, usturoi si cartofi natur. La capitolul bauturi exista o paleta mare de vinuri italienesti si romanesti pe alese din cele mai alese vite.  

Bucatarul sef are 20 de ani de experienta la cele mai bune restaurante din tara, ani care isi pun amprenta in realizarea si prezentarea mancarurilor.Sunt norocosi cei cu biroul in zona sectorului 1 caci isi pot face un pranz de senzatie cu oricare dintre preparatele Casa Iorga.

Legat de partea de evenimente, Casa Iorga are o serie de meniuri la alegere si oricand gata sa raspunda provacarii unui meniu personalizat pentru circa 80 de invitati. Daca mai e nevoie de fotograf, DJ, muzica sau amenajari speciale, le gasiti pe lista de optiuni. Cine vine fara cadou pentru sarbatorit, poate alege un cadou unicat direct din galeria de tablouri.
Cu un meniu cu greutate, un trecut pretios si ideea galeriei de pictura, restaurantul lasa loc nu doar pentru placerea gustului, ci si pentru delectare, meditatie si relaxare.

Recomandarile din meniu:
- Peste dorada / lup de mare
- Gratar cu peste menier (capere, lamaie, unt, usturoi, cartofi natur)
- Somon file cu sos de spanac si smantana
- Peste Stambul
- Calamar umplut cu branza de burduf / telemea / feta sau cu orez si legume mexicane
- Creveti la gratar
- File de peste cu sos de portocala sau smantana
- Papanasi si clatite
- Vinul lui Dinescu si vinuri italienesti.


Galerie foto Galerie foto


Contact

      •   Adresa: str.Buzesti nr.36
      •   Localitate: Bucuresti
      •   Judet:
      •   Telefon:
      •   E-mail: ahmadalrish@hotmail.com
      •   Site web: