restaurante turcesti - bucatarie turceasca - mancare turceasca - Restaurant turcesc Damak

Restrange info

restaurante turcesti - bucatarie turceasca - mancare turceasca - Restaurant turcesc Damak

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Inscrie-te ca furnizor
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie-te ca agentie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Categorii




















Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 959
Ultimul utilizator inscris: ungureanu
Promo Funromtour



Informatii utile
Recomandari
index / fun / Restaurante_Bucuresti / Restaurant turcesc Damak

Restaurant turcesc Damak

 



RESTAURANT DESFIINTAT

Zona: Obor
Specific bucatarie: turcesc
Capacitate: 70 locuri( 2  saloane – 50 locuri la fumatori, 20 locuri la nefumatori)
Optiuni : wi-fi, plasma, parcare 6 locuri
Orar: 08:00 – 02:00

 
Organizare evenimente :
Botezuri, mese festive, petreceri private, de firma, onomastici, intalniri de afaceri pana la 70 de locuri.
Facilitati:
- daca sunt peste 40 de persoane se ofera anumite avantaje.
- meniul este la alegere, clientul isi poate face singur meniul in functie de bugetul de care dispune.


Strange-i la un loc pe cei dragi. Nu trebuie sa fie vorba de un eveniment grandios. Orice mica reusita sau pur si simplu dorinta  de revedere sunt suficiente. Invita-i intr-un loc altfel unde se vor bucura de texturi si justapuneri inedite ale bucatariei din Turcia.


Atunci cand crezi ca ai gustat totul in materie de bucatarii orientale, o escapada  intr-un restaurant autentic turcesc, iti va deschide noi perspective asupra gustului. Va recomandam sa va dati intalnire cu bucataria turceasca la Damak, restaurant 100% turcesc cu proprietari native, care gatesc cu multa daruire. Damak in traducere semnifica gust.  Gusturi desavarsite, intense, interesante, arome orientale, cu doza de mister cauta sa ne puna in farfurii proprietarii restaurantului Damak. 

Din 2000, vizavi de magazinul Obor, la parterul unui bloc, s-a deschis acest colt savuros din Turcia, o felie delicioasa dintr-o istorie gastronomica bogata.   Un restaurant turcesc nu iti va lua niciodata ochii printr-un design elucubrant. Scurt si la obiect.

Totul se invarte in jurul bucatelor. In jurul mesei se aduna comunitatea, la o cafea se discuta sau se comenteaza un meci vizionat chiar in incinta restaurantului. Daca il vezi de la strada, Restaurantul Damak nu iti dezvaluie prea multe din oferta din interior. De cum pasesti pragul, iti starnesc interesul vitrinele pline de bunataturi orientale colorate, designul placut si muzica turceasca in surdina. Este plin. Prin traditie se vine la meciuri si pentru taclale dupa o masa copioasa.


Desi se spune ca mancarea turceasca este in esenta simpla, avem nevoie de ajutor pentru a descifra meniul care ni se pare o fila codata dintr-o poveste cu parfum oriental. Curiozitatea ne face sa intrebam despre fiecare fel in parte. Nu parea prea greu de ales la prima vedere.  Lucrurile stau altfel cand vrei sa te bucuri de toata paleta din meniul Damak. 

Un restaurant isi mentine reputatia pe umerii si cartea de vizita a bucatarului sef. La Damak, bucatarul si patronul sunt acceasi persoana, care iti spune cuvantul peste tot, de la structura meniului pana la prepararea cafelei.  Are un zambet charismatic si este mandru de bucatele si locul care atrag atat conationali, cat si multi fani ai Karisik Pide, kebap-ului sau baclavalei.  CV-ul dezavaluie o experienta de 30 de ani ca bucatar in Turcia si de peste 10 ani in Romania, plus nenumarate premii la active la concursuri de bucatarie internationala si turceasca. 

Pentru cei care vin des, la Damak se ofera bauturi/preparate din partea casei. Meniul zilei (servit intre orele 12:00 – 18:00) aduna si el puncte de fidelitate: 4 feluri (ciorba zilei, orez, mancare de pui sau vita, desert, suc / cafea) vor face  20 lei pe nota de plata.

La Damak veti intalni produse aduse de la mama lor, cum ar fi o baklava fabuloasa cu fistic,  apa minerala aromata,  un suc special de morcov (salgam), cat si Raki8 - tarie servita in combinatie cu apa si gheata.
Citind meniul, nu poti sa nu zambesti cu toata fiinta si sa recunosti ca turcii sunt foarte inventive atunci cand si-au denumit mancarurile preferate.  Nimic mai adorabil decat apetisantele deserturi: odihna pentru gat (rahat loukum) buricul doamnei, degetele vizirului sau buzele iubitei.

Misterul nu paraseste niciodata locul. Uneori, desi stii ce ingrediente contine un fel de mancare, parca totusi mai exista acel ceva…un condiment care face diferenta.  Ne-am bucurat de privilegiul de a manca, a gusta dintr-o multime de farfuriute si a ne linge la final glorios pe degete. 

Cand spui Turcia, spui GURMAND.  Ca sa simti esenta bucatelor din inima Anatoliei si sa te topesti savurand intensitatea dulceturilor, cat si taria unei cafele revigorante, nu e nevoie decat sa te gandesti la “Damak”.  

 

Iata propunerile noastre din meniu: 
 
- Karisik Pide  - pizza turceasca – carne bucati,carne tocata, cascaval si legume.
- Sac Kavurma - tocana de legume se serveste direct in tava in care se prepara.
- Patlican Kebap – kebap cu vinete
- Beyti Sarma – Kebap cu usturoi
- Baclava turceasca cu fistic (adusa din Turcia)
- Kunefe Turcesc – desert cu branza cu sirop si caimac.
- Cafea turceasca
- Apa minerala cu arome (provenienta Turcia)
- Salgam – zeama de  morcov (provenienta Turcia)
- Raki8 – bautura spirtoasa care se serveste cu apa si gheata.


Galerie foto Galerie foto


Contact

      •   Adresa:
      •   Localitate: Bucuresti
      •   Judet:
      •   Telefon:
      •   E-mail:
      •   Site web: