Restaurant traditional - muzica live - specific romanesc

Restrange info

Restaurant traditional - muzica live - specific romanesc

  
Funromtour
Inscrie-te ca utilizator
Poti adauga anunturi, primesti newsletter cu recomandari, etc
Inscrie-te ca furnizor
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.
Inscrie-te ca agentie
Spatiu mare de promovare, imagini, poze, filme, articole, etc.


Cautare         Cautare
avansata
Categorii




















Vacante
Contul meu
User:

Parola:


  Recupereaza parola

Utilizatori inscrisi: 957
Ultimul utilizator inscris: domidoc
Promo Funromtour



Informatii utile
Recomandari
index / fun / Restaurante_Bucuresti / Restaurant La Doi Lei

Restaurant La Doi Lei

















Zona: Decebal-Calarasi
Specific bucatarie: romanesc
Ambient: traditional
Capacitate:140 locuri – 60 parter, 70 etaj
Optiuni : wi-fi,plasme, catering (livrari la domiciliu in zone apropiate), program noapte,parcare  - seara – 15 locuri dupa orele 19-20:00
Orar: 11:00 – 01:00



Organizare evenimente :
Nunti,botezuri,mese festive,petreceri private,de firma, onomastici pana la 140 locuri
Avantaje :
-  formatia localului – in caz ca se doreste

Prêt meniuri evenimente aici 

Meniu Revelion 2010

Delea Veche este o zona ce ascunde locuri interesante si demne de vizite. De la volanul masinii poate nu il vei observa din prima, dar daca nu gonesti prea tare si opresti inainte de intersectia Decebal, o sa observi poarta din lemn a Restaurantului La Doi Lei. Ascunsa si sugramata de blocurile din jur, cladirea iti dezvaluie cateva elemente despre specificul restaurantului si te imbie la ospat romanesc.

Am venit la cei doi lei paralei pentru o visinata buna bauta in cartier si o serie de bucate laudate si anume: muschi de vita la capac cu ierburi picante, ficatei de pasare cu ciuperci, o placinta de casa cu visine, pulpa de oaie macedoneasca, piept de rata si un bors taranesc cu coaste afumate etc.



Casa restaurantului, care in trecut purta numele Diana, este in genul unui conac, decorata cu barne de lemn.
La parter descoperim o suprafata mare pe care se dantuieste strasnic atunci cand e petrecere si cand canta formatia casei (in fiecare seara de la 20.00). La etaj, in schimb, e loc de intimitate si intalniri in cerc mai restrans.  

In interior, dupa buna traditie, decorul cu accente neoase este realizat cu strachini, stergare, scaune zdravene din lemn, piei de animale si vesela din ceramica romaneasca. Pentru un aer pregnant rustic, tavanul este infrumusetat cu roti de caruta pe post de lustre. Catrinte si ii brodate cu migala pot fi admirate in detaliu pe manechinele postate ici si colo.

La Doi Lei am vazut si cele mai mari linguri si furculite, cum doar in povestile cu Harap Alb se intalneau.  Aceste tacamurile supradimensionate sculptate in lemn erau probabil folosite de buzisoarele lui Flamanzila sau Setila.


Noi ne-am pus burtile la cale cu recomandarile bucatarului sef,  cu indelungata experienta in ale delicateselor autohtone. Meniul “La Doi Lei”este unul stufos, iar frunzarindu-l dai si de sarmalute bine randuite, fripturi, d’ale porcului, carnati, povesti pescaresti, slana si jumari, placintele rumene si alte bunatati recreate dupa retete de peste veac.

N-or fi ele chiar toate bucatele intalnite pe intinsul tarii, dar nici putine nu-s si evantaiul de oferte este  indestulator atat pentru carnivori, cat si pentru unul care zice pas carneturilor. Toate la un pret corect.
La capitolul stingatoare notam: tuica, palinca, visinata, afinata si vinul casei. De remarcat este si presa traditionala de stors struguri pentru must.Nu e de ratat  meniul zilei in cateva variante interesante (sunt expuse mai jos), este consistent si are un pret bun – 18 lei. 
Cumva neobisnuit pentru un restaurant romanesc, La Doi Lei are happy hours cu bautura sau preparate din partea casei oferite pentru intervalul 12.00-17.00

Noua ne-au picat cu tronc din cele comandate, pulpa de oaie (gatita corespunzator cu arome si un gust intens si savuros), platoul rece (fasole batuta, zacusca, telemea de oaie, slaninuta, jumari boieresti, sorici, ceapa rosie) si cel cald (2 mititei, cascaval pane, carnaciori, ficatei, creier pane, ciuperci la gratar), dar si ciorbele  (ciorba de fasole cu afumatura si tarhon, ciorba taraneasca de vacuta, borsul taranesc cu coaste afumate...pentru care de altfel si venisem).
Misiune indeplinita. Asadar La Doi Lei am avut mancare multa, datatoare de putere, servita de chelneri isteti imbracati in straie nationale.
Suntem cu burtile mult prea pline ca sa ne luam imediat talpasita si sa ne pierdem catinel printre betoanele din zona. Zabovim pret de o jumatate de ora  si ascultam un fundal sonor in surdina cu un frumos“mar domnesc, am iubit si-am sa iubesc, draga meaaaa....”

Recomandarile Funromtour:
-pulpa de oaie macedoneasca
-ciorba de burta
-ciulama de pui cu ciuperci
-pastrav in folie cu butoiase de cartofi
bauturile casei – tuica, palinca, visinata, afinata – 5 ron
vinul casei alb/rosu + multe alte sortimente de vin
-Desert: placinta casei cu visine, crema de zahar ars, strudel cu mere si nuca, clatite cu inghetata si nuca,  clatite cu dulceata de visine, clatite cu ciocolata, papanasi cu dulceata si smantana.

Variante “Meniul zilei La Doi Lei”  - 18 lei
a) Ciorba de fasole cu afumatara + Tochitura moldoveneasca + Placinta Casei
b) Bors de peste + Tocanita de porc cu piure de fasole + Crema de zahar ars
c) Ciorba de legume + Carnaciori cu iahnie de fasole + Clatite cu dulceata
d) Supa de pui cu taietei + Jumari boieresti cu varza calita + Salam de biscuiti
e) Ciorba de coaste + Ciulama de pui cu ciuperci + Strudel cu mere



Galerie foto Galerie foto


Contact

      •   Adresa: str.Delea Noua nr.32
      •   Localitate: Bucuresti
      •   Judet:
      •   Telefon: 0726.943.232 / 0748.242.246
      •   E-mail:
      •   Site web: www.casa-diana.ro